• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Welke Micro kinderstep is geschikt voor mijn kind?

Bij de keuze voor een step is zijn een aantal zaken van belang. Allereerst de leeftijd van je kind. We hebben hieronder een indeling gemaakt in leeftijdscategoriën. Voor kinderen tot en met 12 jaar geldt dat de 3-wiel steppen het populairst zijn, de Mini en Maxi Micro. Het eerste 3-wielige 'Kickboard' is door Micro in 1999 ontworpen voor volwassenen. Kinderen vinden het surfgevoel van je gewicht gebruiken om te sturen echter geweldig. Ze geven veel stabiliteit en een hoge mate van fun. Daarnaast hebben we een grote selectie tweewielsteppen. Deze behoeven geen nadere introductie: Micro is de uitvinder van de compacte vouwstep. We zullen hieronder de verschillende modellen kort toelichten.
 

Step advies voor een peuter 1+ jaar

De Mini Micro step is ontworpen om balans, coördinatie en motoriek te ontwikkelen. Met de toevoeging van een zitje kunnen deze peutersteps vanaf 1 jaar t/m 6 jaar gebruikt worden.  Zo groeit de step mee met je kind. Er zijn een paar opties:
 
 • Mini Micro 3in1 Deluxe: Heeft een aparte O-bar (makkelijk te hanteren) met een zitje dat op twee hoogtes kan worden bevestigd. De lage positie is geschikt vanaf 12 maanden en de hogere vanaf 18 maanden. Vanaf 2 jaar heeft het kind geen zitje meer nodig en kan hij al beginnen met steppen. Duwstang en voetsteun beschikbaar als accessoire.
 • Mini Micro 3in1 Deluxe Push: Deze step heeft een zitje dat aan de stuurstang wordt bevestigd. Het zitje is niet in hoogte verstelbaar. Inclusief een duwstang en voetsteun.
 • Mini Micro 3in1 Deluxe Push LED: Met LED wielen voor betere zichtbaarheid in het donker.
 • Micro Mini2go Deluxe Push: Heeft hetzelfde zithoogte als de Mini 3in1 Deluxe Push en de hoogte positie van het zitje op de o-bar, met toevoeging van een bakje onder het zitje om speelgoed of snacks mee te nemen. Dit model wordt eveneens geleverd met duwstang (Mini2go Push).
TIP: Wil je een Mini Micro 3in1 Deluxe Push in een andere kleur? Koop dan de Mini Deluxe in de gewenste kleur met een losse 3in1 Push set.
 

LEES MEER hier

 
 

Step advies voor een kind 2+ jaar

De Mini Micro step is 's werelds favoriete 3-wielige kinderstep en is geschikt voor kinderen van 2 t/m 6 jaar.
Hij is er in een Classic en een Deluxe versie.

Classic of Deluxe?
Het belangrijkste verschil is dat de stang van de Deluxe in hoogte verstelbaar is. De Classic heeft een vaste stang in de hoogste stand en is daardoor geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Daarnaast heeft de  Deluxe een dek met siliconen letters voor extra grip, geandoniseerde stang en reflectoren bij het achterwiel.
 
 • Mini Micro Deluxe:  In hoogte verstelbaar stuur (handvatten moeten ideaal op navelhoogte), siliconen grip letters op het dek. Stang klikt uit in 2 seconden (met 2 handen). Ook beschikbaar met LED wielen. Getest tot 50 kg. Geschikt voor 2-6 jaar.
 • Mini Micro Eco: Net als de Mini Deluxe maar met een dek en rem van 100% gerecycled kunststof.
 • Mini Micro inklapbaar: Net als de Mini Deluxe maar met een inklapbare stang (met 1 hand).
 • Mini Micro Classic:  De voordelige optie met vaste hoogte stuurstang (net zo hoog als de hoogste stand van de Mini Deluxe) en zonder de siliconen letters op de dek. Geschikt voor 3-6 jaar.

  

Mijn kind is 4 jaar, Mini of Maxi Micro? 

Vanaf 110cm en minimaal 18 kg is je kind groot genoeg om de Maxi Micro te kunnen besturen (gewicht is leidend). In het algemeen geldt dat een kind zelf de voorkeur zal geven aan een lichtere step, omdat deze voor hen makkelijker hanteerbaar is. Daarnaast stuur je met je gewicht en zal de Mini iets makkelijker sturen. Dat betekent dat ze de step vaker pakken en langere steptochten ermee maken. Het stuur van de Mini Micro is in de hoogste stand even hoog als het stuur van de Maxi Micro in de laagste stand. 
 
TIP: Komt er nog een jonger broertje of zusje achteraan? Kies dan voor de Mini Micro, zo heb je nog langer plezier van deze duurzame step.
 

Step advies voor een kind 5+ jaar

Voor kinderen van 5-12 jaar is de Maxi Micro veruit de populairste step. Kinderen houden van het surfgevoel en de steps zijn zeer comfortabel op klinkerbestrating door hun flexibele kunststof dek. Mocht een kind zelf de voorkeur geven aan een tweewielstep dan hebben wij een ruime keuze aan modellen. Indien niet, raden we de Maxi aan.

3 wielen:  

 • Maxi Micro Deluxe: Onze eerste keuze voor een kind van 5-12 jaar is altijd de 3-wielige Maxi Micro step. Dit is veruit de meest populaire kinderstep voor deze leeftijdscategorie. Komt in vele kleuren en versies, maar ze hebben allemaal hetzelfde sterke onderstel dat getest is tot 70kg. De stang is geandoniseerd (krasbestendig) en klikt in 2 seconden los: makkelijk voor een volwassen te doen (maar niet voor een kind). De step is makkelijk op te bergen en mee te nemen op reis, in de auto of fietstas. Ook beschikbaar met LED wielen. Geschikt van 5-12 jaar.
 • Maxi Micro Eco: Net als de Maxi Deluxe maar met een dek van 100% gerecycled kunststof.
 • Maxi Micro Pro: Heeft dikke wielen en een breder stuur. In de laagste stand, hoger dan de Maxi Deluxe en daarom aangeraden vanaf 6 jaar.
 • Maxi Micro inklapbaar: De inklapbare Maxi is handig als je kind hem bijvoorbeeld elke dag zelf op school moeten kunnen inklappen.
 • Maxi Micro Classic: Net als de Maxi Deluxe maar zonder de siliconen letters op de dek voor extra grip en geen geanodiseerde stang.

2 wielige vouwsteps: 

Onze tweewielsteps behoeven weinig introductie. Micro is de uitvinder van de compacte vouwstep zoals we die nu kennen. Hierbij is het van belang om te weten de step wil als vervoermiddel, of om mee te stunten. Een stuntstep moet aan andere eisen voldoen. Deze bespreken we verderop deze pagina.
 
 • Micro Sprite: Heel goede all-rounder in vele designs en een step die jarenlang mee gaat. Lichtgewicht, inklapbaar en makkelijk mee te nemen. Ook beschikbaar met LED wielen. Getest tot 100kg. 5+ jaar.
 • Micro Sprite Deluxe: Net als de Sprite met een breder stuur en ingebouwde verlichting. 6+ jaar.
 • Micro Cruiser: Heeft grote 200mm wielen en is speciaal ontwikkeld voor jonge kinderen die een step met grote wielen willen. Door zijn lengte, gewicht en bredere stuur minder handzaam en compact dan de Sprite, maar wel comfortabeler. Getest tot 75kg. 5-10 jaar.
 • Micro Speed+: Heeft iets grotere schokabsorberende wielen en is daardoor iets comfortabeler, maar ook een beetje zwaarder dan de Sprite. Deze step ziet er erg stoer uit. Getest tot 100kg. 10+ jaar.
 • Micro Rocket: Valt op door zijn bredere wielen. Handig voor ruwer terrein, maar heeft hierdoor ook iets meer rolweerstand waardoor je moet harder steppen om snelheid op te bouwen. Getest tot 100kg. 10+ jaar.


2 wielen stuntsteps: 

Mocht je kind veel tijd doorbrengen op de skate baan dan is een stuntstep de beste optie.  Stuntsteppen zijn zo stijf mogelijk gemaakt, dus niet inklapbaar, met een vaste stuurhoogte en uiteraard ook zonder vering - minder comfortabel op straat en minder handig om mee te nemen op reis. Maar met een stuntstep kan je kind wel allerlei capriolen uithalen.
 
 • MX Trixx: Step van hoge kwaliteit met extra sterke metalcore wielen, een compressie systeem en pegs. Geschikt voor 5-12 jaar.
 • Micro Ramp: Degelijk instapmodel met metalcore wielen. Iets simpeler in uitvoering, maar ook groter en breder dan de Trixx. Geen pegs beschikbaar. Geschikt voor 8-14 jaar.
 • Micro Crossneck: Topkwaliteit stuntstep met hoogwaardige technologie. Deze heeft een zeer breed stuur van professionele afmetingen, inclusief pegs. Geschikt voor 10+ jaar.
 

Meer advies nodig?

Je kunt ons bellen op 020 320 6409 of onze showroom bezoeken op Binnen Brouwersstraat 36. We zitten in hartje Amsterdam op 5 minuten loopafstand vanaf Amsterdam Centraal. Graag van te voren even bellen om een afspraak te maken.