1% for the Planet

  • Geplaatst op
  • 0
1% for the Planet

Micro is trots lid van 1% for the Planeet. In 2020 hebben we een duurzame kindersteplijn gelanceerd die gebruik maakt van gerecycled oceaanplastic. Micro doneert één procent van de omzet van hun ECO-productlijn aan goede doelen voor het milieu in samenwerking met 1% for the Planet.

Wat is 1% voor de Planeet?

1% voor de Planeet is een internationale non-profitorganisatie die zich inzet voor het welzijn van onze planeet en toekomstige generaties. Het inspireert bedrijven en individuen om non-profitorganisaties op het gebied van milieu te steunen via hun lidmaatschap en dagelijkse acties. Sinds de oprichting in 2002 hebben de leden tot nu toe meer dan $ 265 miljoen gedoneerd aan non-profitorganisaties op het gebied van milieu.

  

Waarom steunen wij 1% voor de Planeet?

"We erkennen dat de uitdagingen waarmee onze wereld wordt geconfronteerd te groot zijn om door één persoon of organisatie alleen op te lossen. Om een ​​zinvolle positieve verandering teweeg te brengen, moeten we allemaal samenwerken. Bedrijven zoals wij hebben een nog grotere verplichting om te helpen. Ons partnerschap met 1 % for the Planet is weer een stap in de goede richting." Wim Ouboter, oprichter van Micro

  

Onze ECO Kinderstep van gerecycled plastic

Ongeveer 10 procent van het plastic afval in de oceanen is afkomstig van de maritieme industrie. Elk jaar blijft er naar schatting 640.000 ton netten en ander materiaal in de oceanen achter. Een deel van dit afval wordt verzameld op stortplaatsen en vervolgens gerecycled om onze duurzame Micro Kids-scooters te produceren. De treeplank (en rem op de Mini Micro Deluxe ECO) van de ECO Kids Scooters zijn gemaakt van gerecyclede visnetten, touwen en ander plastic afval uit de maritieme industrie. 

  

  

Ons partnership

Cyclades Preservation Fund

Het Cyclades Preservation Fund is opgericht om te helpen bij het behoud van de natuurlijke hulpbronnen van de eilanden en om bij te dragen aan het lokale welzijn en de welvaart. De Cycladische eilanden en hun mariene wateren zijn unieke ecosystemen die speciale ondersteuning nodig hebben om ze in stand te houden en te beschermen. De hoeksteen van deze missie is de 'empowerment' van lokale mensen, ondersteund door investeringen in de lokale omgeving.

Meer informatie over het Cyclades Preservation Fund kun je hier vinden.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.