5 redenen om te steppen tijdens lockdown

  • Geplaatst op
  • Door Marc-Peter van Dijk
  • 0
5 redenen om te steppen tijdens lockdown

Tijdens de Covid 19 social distancing lockdown is het meer dan ooit belangrijk om gezond te blijven bewegen. Onze steps zijn razend populair als een leuke en veilige manier van social distancing. Lees hier 5 redenen waarom dat zo is.

Bewegen tijdens periode van social distancing

Hoe blijf je gezond bewegen, nu we wegens het Corona virus gedwongen aan huis gekluisterd zijn? Dit is een prangende vraag waar de meesten in Nederland zich mee bezig houden. We kopen massaal yoga matten en doen thuis fervent sport oefeningen. Voor kinderen, die van nature graag bewegen, is het een extra uitdaging. Steps blijken de ideale oplossing.

Een van de voordelen van de step ten opzichte van de fiets is dat je kind in de buurt blijft en op de stoep stept. Dit is wel zo veilig, niet alleen vanwege het verkeer, maar ook omdat je toezicht kunt houden op je kind. Kinderen vinden het heerlijk om heen en weer te crossen voor de deur of in de speeltuin. En bijkomend voordeel is dat het nu heel rustig is buiten.

 

Vitamine D en weerstand opbouwen!

Het is meer dan ooit belangrijk om onze weerstand op peil te houden. Vitamine D is daarvan een wezenlijk onderdeel en daarvoor heb je zonlicht nodig. Dit betekent dat we, met in acht neming van de 1,5 meter afstand, toch af en toe moeten gaan wandelen.

De meeste kinderen houden niet van wandelen, of zijn er al snel op uitgekeken. Met een step voeg je een fun element toe waardoor ze het veel langer uithouden. Er zijn zelfs mensen die hun kind meenemen bij het joggen. op de step houden ze je gemakkelijk bij!

 

In huis steppen?

Een groot voordeel van onze steps is dat de wielen geen strepen achterlaten. Hierdoor zijn de steps ook prima geschikt om binnen te gebruiken. Veel kinderen steppen ook binnen, deze feedback krijgen we heel vaak. Of ze maken de step onderdeel van hun spel. Met een stepmandje erbij kunnen ze 'boodschapjes' doen in huis.

 

Cardio voor volwassen

Steppen is een ideale manier om calorieën te verbranden. Met steppen verbrand je 350 Calorieën per uur! Ter vergelijking: Met fietsen verbrand je 270 calorieën en 149 per uur bij het wandelen. Zoek een rustig fietspad uit en trek er op uit! Zon en cardio, de ideale combinatie! Steppen is ideaal om samen als familie er op uit te trekken. Of als je even behoefte hebt aan wat tijd voor jezelf!

 

Waarom een Micro step?

Onze in Zwitserland ontworpen steps zijn ontwikkeld met de hulp van medische experts. Ze hebben de ideale gewichtsverdeling en combineren duurzaamheid en veiligheid met een gezonde training van evenwicht, balans en je core. Micro steps gaan jarenlang mee en elke onderdeel is apart te vervangen. 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.