Micro helpt tomaten kweker bloeien

  • Geplaatst op
  • Door Randy Fokke
  • 0
Micro helpt tomaten kweker bloeien

Lees hoe steps bijdragen aan de efficiëntie op de werkvloer. In een tomatenkwekerij bijvoorbeeld! In dit blog bespreken we de voordelen die steps leveren door meer beweging voor de medewerkers en tijdsbesparing.

Exportgigant 

Al rond 1900 werden in Nederland de eerste tomaten in kassen geteeld. In de decennia die volgden heeft ons land zich ontwikkeld tot ware exportkampioen. Kassen zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse landschap en de variatie aan tomaten groeit nog altijd. Niet alleen zijn de tomatentelers gepassioneerd bezig met het kweken van de meest smaakvolle tomaten, maar ook met het zo efficiënt en aangenaam mogelijk uitvoeren van de werkzaamheden. Je door 10 hectare kassen heen bewegen vergt niet alleen een goede conditie, maar ook veel tijd. Kostbare tijd.

 

Duurzaam innoveren 

Bij Tomatenkwekerij Schenkeveld in Schipluiden staan innovatie en duurzaam telen hoog in het vaandel. Al tijden braken de heren Schenkeveld hun hersenen over hoe ze hun medewerkers zo snel, effectief en milieuvriendelijk mogelijk van de ene naar de andere kant van het bedrijf konden laten bewegen. Niet alleen om de productie op gang te houden, maar ook om de harde werkers van hun welverdiende pauze te kunnen laten genieten. Vijfhonderd meter wandelen van de achterkant van het bedrijf naar de kantine houd je natuurlijk fit, maar is ook tijdrovend. En de pauzetijd tikt ondertussen voorbij. 

 

De eisen van de tomatenexperts waren helder: de medewerkers moesten blijven bewegen en fit blijven, maar ook de tijd optimaal benutten. De perfecte oplossing: de Micro step! 

Tomatenkwekerij Schenkeveld besloot het experiment aan te gaan en kocht een grote vloot Micro-steps voor de medewerkers. Niet alleen zitten de kwekers tegenwoordig snel aan de lunch, maar ook kunnen ze zich individueel snel voortbewegen door de enorme kassen.

  

Kilometervreter

Vaak staan de medewerkers langdurig stil op hoogwerkers. Door minimaal driemaal daags te steppen, zit het met de dagelijkse beweging toch snor. Gemiddeld legt een medewerker één kilometer per dag af op de step, dat betekent 5 kilometer leuke én zinvolle lichaamsbeweging per week! En met al die spiergroepen die zo een boost krijgen, kunnen weer heel wat extra tomaten geplukt worden. 

 

Step én werk je fit  

Meerdere tomatenkwekerijen maken gebruik van de Micro step, maar uiteraard zou de step ook veel kunnen opleveren op andere werkplekken waar grote afstanden te overbruggen zijn. Denk aan magazijnen en vliegvelden, grote hotels of zelfs musea! 

 

Geïnteresseerd in wat Micro step kan betekenen voor uw bedrijf? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken: [email protected]

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.