Ouderen blijven fitter door te steppen

  • Geplaatst op
  • Door Marc-Peter van Dijk
  • 0
Ouderen blijven fitter door te steppen

Ontdek hoe je tot op hoge leeftijd mobiel en gezond blijft door te steppen. Een step biedt veel unieke voordelen. Lees het inspirerende verhaal van Godelieve Snell, die al 17 jaar rond stept door Amsterdam en Friesland!

Tot op hoge leeftijd gezond door te steppen

Hoe blijf je op hogere leeftijd mobiel, fit en gezond? Het is een vraag die we ons allemaal stellen. Voeding is belangrijk uiteraard, een sociale omgeving ook. En we moeten blijven bewegen! Al dat stilzitten achter het bureau, op de bank, in de auto en het openbaar vervoer is niet goed voor ons. Stilstand is achteruitgang. We fietsen gelukkig veel in Nederland, maar de step is bezig aan een opmars

 

De step biedt een aantal voordelen ten opzichte van de fiets. Hij is compact en opvouwbaar, dus je neemt hem overal mee naartoe. Hij biedt daardoor een ongekend gevoel van vrijheid. Daarnaast verbrand je met steppen veel calorieën: 350 Calorieën per uur! Versus 270 calorieën op de fiets en 149 bij het wandelen. Bovendien sta je laag op de weg, waardoor steppen ook heel erg veilig is. Dit is een voordeel voor ouderen, die bij een val minder snel iets kunnen breken dan bij bijvoorbeeld een fiets.

 

 

 

Hoe het 17 jaar geleden begon

Godelieve Snell kocht haar Micro step 17 jaar geleden. De compacte vouwstep was toen net uitgevonden en vers op de markt. Ze was gelijk verkocht toen ze hem zag en de step is sindsdien niet meer uit haar leven weg te denken. Godelieve verblijft afwisselend in haar huis in Franeker en in Amsterdam. De step gaat altijd en overal mee naartoe. Door haar step ervaart ze enorm gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid zegt ze.

 

Gemiddeld stept ze drie keer in de week. Minstens 10 kilometer per keer en ze stept altijd ergens naartoe. Dat kan de bioscoop zijn, of een terrasje in Franeker (waar ze 7 kilometer vandaan woont!). Zien is geloven en Godelieve is het sprekend voorbeeld van hoe je gezond kunt blijven door te steppen! Het is bovendien heel erg goed voor het evenwichtsgevoel merkt ze, hetgeen voor ouderen extra belangrijk is om bij te houden.

 

 

26520 kilometer op dezelfde step!

Toen Godelieve in onze winkel kwam met haar 17 jaar oude Micro step, konden zelfs wij onze ogen nauwelijks geloven. Ze vroeg of we hem een beurt konden geven, maar het enige dat we hebben vervangen zijn de lagers van het voorwiel. De step was nog in perfecte staat. Godelieve was destijds een early adaptor. Een snelle rekensom leert dat ze met haar step inmiddels minstens 26520km heeft afgelegd! Het is in onze ogen een groot compliment voor de kwaliteit van Micro steppen. En voor de gezondheid van Godelieve. 

 

Nieuwsgierig? Dezelfde Micro Flex 145 step is nog steeds te koop. Bekijk hem hier!

 

 

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.